20:00

IF Nerike

Referat: Örebro United FC - IF Nerike

IF Nerike vann i återstarten mot Örebro United med 7-3 i en tempofattig match.

Precis innan avspark kunde laget konstatera att solen var på väg ned och man hoppades på att vinna slantslingen för att få fördel med att byta sida. Detta drag visade sig vara lyckat. För redan i 2:a minuten fick Nerike med sig en frispark. Alek Skovin satte den högt och otagbart för målvakten som hade solen i ögonen.

Vi satte hög press och spelade med hög fart. På några minuter hade vi skapat fria lägen av Anton Millberg och Unisa Turay, men tvåan ville inte in. Fram till den 23 minuten så hade Rekar och Patrik hunnit med flera fina aktioner och de två herrarna hade ett bra samspel med varandra. Rekar stal bollen vid yttre straffområdet och sköt en kanon som satt helt otagbart för målvakten.

På två minuter hann både Patrik Andersson och Anton Millberg göra både 3 och 4 - 0. Där efter började vårt spel att mattas och man släppte in United i matchen. Sen drog Nerike på s ig ett frispark som United gjorde mål på. Precis innan halvtidsvilan fick Nerike frispark och Alek lade en räkmacka vid sidan och Edward precisionssköt ett lågt skott som gick förbi alla ben och in i mål. 5-1. Det var totalt utskåpning.

Sen i andra halvlek blev det en helt annat slags spel. Matchen var i deras huvuden redan vunnen och det märktes på spelet. United hade mer boll och var mer desperata och utnyttjade de luckor som Nerike lämnade. De reducerade till 2-5, men tre minuter senare kunde Tim Widmark slå in sitt fjärde mål för säsongen på frispark. Tio minuter stod Alek Skovin för en soloprestation där han gjorde lagets sjunde mål för kvällen. Med en minut kvar innan full tid drog Kristijan Keric på sig ett gult kort och straff till United där deras målskytt kunde med det målet titulera sig som hattrickskytt.

Nästa match är på Söndag mot Finnerödja, en mycket viktig match.
Seger där och då tar vi tillbaka serieledningen från Mullhyttan.